Pitkään haudutettua lampaanpotkaa

Sunday 4/16/17 time 8:22 PM - Laura Valvanne

Tänään teki mieli lammasta, johtunee pääsiäis-sesongista ja mainoksistakin, mutta aina kun mieleni tekee oikein mureaa hyvää lihaa näen silloin vain lampaan, poron tai ankanlihan ajatuskuplassani. Nyt siis lammasta uuniin.

Kokeile näitä helppotekoisia lampaanpotkia kun sinulla on aikaa odotella ruuan valmistumista. Valmistamiseen ei mene aikaa, mutta uunissa haudutellaan 3 tuntia, joten ihan normi arkiruoka tämä ei sen takia ole.

lampaanpotka_raakaaineet.JPG

neljälle

4 lampaanpotkaa, itse käytin Reinin lihan luomu karitsanpotkia

10 valkosipulin kynttä

12 minisipulia tai 8 salottisipulia (minisipulit löytyivät kaupasta ohimennen ja toimivat tosi hyvin reseptissä)

8-12 pientä uutta perunaa

2 pakettia englannin pekonia tai muuta paksumpaa pekonia

fleur de sel suolankukkaa ja mustapippuria

tuoretta rosmariinia ja salviaa

VALMISTUS

Ota esiin uunivuoka, johon mahtuu hyvin neljä potkaa ja lisukkeet.  Kaada pohjalle noin 3 ruokalusikallista oliiviöljyä ja levitä se vuoan pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteiseksi.

Pese perunat ja laita ne uunivuokaan kokonaisina. Jos perunat ovat kovin isoja eli yli 6cm halkaisijaltaan voit ne halkaista puoliksi. Kuori sipulit ja laita ne kokonaisena uunivuokaan.

Kuori valkosipulit ja jätä 1 kynsi / potka sivuun, halkaise ne kahtia. Laita loput kynnet kokonaisina uunivuoan pohjalle.

Ripottele fleur de sel -suolankukkaa ja mustapippuria potkan päälle,  viillä paksuun päähän pienet viillot ja työnnä halkaistut valkosipulinynnet viiltoihin. Laita seuraavaksi 1 rosmariininoksa ja 1 salvian lehti potkan päälle ja asettele pekoni kerroksittain niin, että potka peittyy päältä kokonaan.

lampaanpotka_valmistus.JPG

Asettele potkat uunivuokaan sipulien ja perunoiden väliin ja laita vuoka uuniin kolmeksi tunniksi. Itse laitoin folion päälle noin tunnin jälkeen. Älä kuitenkaan sulje vuokaa vaan asettele folio vaan päälle niin se suojaa palamiselta. Käy välillä kääntelemässä perunoita ja sipuleita, etteivät kuivahda. Pohjalle voi lisätä tilkan vettä jos se tuntuu kuivavan.

Tarjoile herkku heti. Jaa perunat sipulit ja potkat lautasille. Koritselussa käytetty balsamikosiirappia ja rosmariinin lehtiä.

lampaanpotka_valmis.JPG

Leave a comment. Keywords: lammas, lampaanpotka, uunilammas, karitsa, delideli