Kaikkiruoka

Thursday 5/11/17 time 8:08 AM - Laura Valvanne

Tuttofood, Milano world food exhibition 2017

Kuinka monta pastanvalmistajaa mahtuu yhteen maahan? 

V. Yhtä monta kuin pestonvalmistajia on

received_120332000711372807.jpeg

Italian suurin ruokamessu on käynnissä vielä tänään ja kantapäät liiskana olen juossut salien 1, 3, 4, 5, 7 ja 10 välillä. Tällaisina päivinä on kovin tyytyväinen, että on ostamassa ruokaa esimerkiksi ruuvien sijaan. Pitää minulla motivaatiota yllä, kun on aihe niin lähellä sydäntäni.  

2000 osastoa lähinnä Italialaista ruokaa. Jokaisen osaston tuote on esittelijöidensä mukaan autenttinen, innovatiivinen ja vakuuttavasti selitetty : paras lajissaan.

Joskus kuitenkin tulee niitä pikkuvirheitä myyntipuheissa, jotka jäävät mieleen. Eilen äärimmäisen kallista oliiviöljyä esittelevä export manager kertoo minulle eroa 3 eri pakkauksen välillä. Ensimmäinen öljy on kokkausta varten toinen on hyvinvointiöljy ja kolmas luxus versio. Kokkausta varten oleva öljy on hänen puheidensa mukaan valmistettu niin, että sen hyvät ominaisuudet säilyvät 70 asteeseen asti ja hyvinvointi öljyssä on erittäin korkea polyphenolipitoisuus ja luksusöljyssä on hieno pakkaus. Great, mutta miten ne öljyt eroavat toisistaa sillä kaikki hyvät oliiviöljyt kestävät kuumentamista 70 asteeseen ja kaikissa hyvissä oliiviöljyissä on polyphenoleja, mitä voimakkaampi sitä enemmän. Maistellessa kaikki tuntuivat samalta öljyltä.

Kun kyselen eroa, paikalle kutsutaan tuotannosta vastaava, joka kertoo ympäripyöreasti, miten oliiviöljy valmistetaan ja export manager kääntää sen minulle vielä ympäripyöreämmin. En kertonut, että ymmärsin nuo italialla kerrotut itsekin. Rivien välistä luen, että ne ovat kaikki lopulta samaa öljyä.

Emme päässeet pääasiassa eteenpäin, mutta hinnoissa se sitten tuli, se ero näiden kolmen välillä. Pieni 10cl  kauneustuotetta muistuttava polyphenolia sisältävä" hyvinvointiöljy olisi Suomessa maksanut noin 12-15 euroa kaupassa, luksusöljy 0,5l pullossa yli 50 ja kokkausöljy 250ml puolet siitä.

Jään vielä miettimään ja palaan, vaikka he tarjoavat luksuspullon aina pahvilaatikossa ja kassissa.

received_120332000674572079.jpeg

Oliiviöljy osasto oli kauniisti suunniteltu oliivinväriseksi, yhtenäiseksi ja harmoniseksi kokonaisuudkse, joka erosi muusta messumassasta.

received_120332000683158619.jpegreceived_120332000703101075.jpeg

Ihania yksityiskohtia sieltä täältä.

Nyt takaisin messuille!

Leave a comment. Keywords: Tuttofood, messu, Italia, ruokamessut

Food and wine but mostly books, books, books

Tuesday 10/20/15 time 10:10 AM - Laura Valvanne

Wine, food, good music and books, all this at one go.  Mostly books, books and writers and books.

I will be at the expo for 4 days this year. DeliDeli is exposing in French stand 5h31. I am excited and at the same time I have a bad cold that puts my excitement down hard...

Here is a great cure for colds

Laura’s winter wonder

Cut an organic lemon in small pieces, 2-3 dl frozen or fresh black currents, very small piece of ginger and 1-2 tbsp. of honey. Put all this in a big jam jar or jug and fill with boiling water. Let it cool down and keep in the fridge.

This is juice as it is, you can also add some water, hot or cold or it is excellent added to your tea. Enjoy and get cured

Now the expo is at this stage:

rakennustyomaa.jpeg

more later today!

Read more »

1 comment . Keywords: food expo, wine expo, ruokamessut, kirjamessut